Datorspel med hästar

Lärorika spel för hästälskare

Hästar är ett sådant ämne man aldrig blir fullärd inom och det kan vara svårt att ta in allt. Då kan ett lärorikt spel vara en bra lösning. På så sätt kan både barn och vuxna spela och ha roligt samtidigt som de faktiskt får kunskaper om sitt favoritämne.

Realistiska spel

Det finns spel med licens från FEI som faktiskt har en hel del hästfakta i sig. FEI är en internationell organisation kring hästar som även sponsrar många stora hästtävlingar ute i världen och de stiftar även regler inom flera sporter i hästnäringen. Med ett realistiskt spel kan man lära sig en hel del.

Kan spelen ersätta ridlektioner?

Förvisso kan man lära sig en hel del genom spel, men det kan inte ersätta ridlektioner. Man kan till exempel inte påstå att man har flera års ridvana efter att ha ridit en ridlektion och sedan spelat hästspel i några år. Genom spelen kan man lära sig teori, men man kan inte fysiskt hantera och läsa av en häst. I spelen är hästarna programmerade och en livs levande häst är absolut inte det. Den kan väga närmare ett ton och det är inte samma sak som att kontrollera ett tangentbord.

Kunskap för de som har svårt att lära

Många som har svårt att ta in teoretiska kunskaper kan många gånger ha lite lättare för att lära sig när de gör något roligt samtidigt. Att spela ett spel kan vara ett alternativ. När det gäller hästar kan kunskapsspel där man får en glad kommentar efter att man svarat rätt på en fråga vara praktiskt. I många hästspel kan man också ställa in svårighetsgraden efter hur mycket man kan och det kan också underlätta inhämtandet av kunskaper.