Datorspel med hästar

Online spel med tema häst

Det har under senare tid uppkommit ett par olika online spel som har tema häst. Vissa av spelen är väl utformade med lång handling, bra grafik och så vidare. Andra har spelskaparna satsat mindre på. Några av spelen kostar pengar varje månad, andra är gratis.

Finns det online spel med hästtema?

Ja, det finns online spel som har tema häst. Några av dem har en handling där man har ett särskilt band med sin häst och så ska man tillsammans med den rädda världen. Online spelen har ofta chattmöjligheter så att man kan spela tillsammans med andra och ibland kan man köpa fler hästar och spelvaluta för riktiga pengar.

Risker med online spel

Att vara på internet har alltid vissa risker. Som förälder bör man hålla koll på sina barn och på vad de gör online. Då kan man snabbt gripa in om barnen gör något olämpligt eller om några kommentarer från andra inte är lämpliga. En annan risk med online spel är att barn kan lockas till att köpa saker som kostar riktiga pengar. Ibland är spärrarna för att inte kunna köpa saker bara en liten popup-ruta och den klickar ett barn snabbt ner.

Kan barnen lära sig något av spelen?

Ja, det finns många saker barn kan lära sig av online spel. Man lär sig att umgås med andra på ett civiliserat sätt. Om spelet inte är på svenska kan barnet också lära sig andra språk. Ett barn kan också lära sig pengars värde om det går att tjäna spelvaluta i spelet. När pengarna är slut får barnet vänta på att få nästa utbetalning, eller tjäna ihop fler slantar.

Vad kan man göra i spelen?

I online spel med hästar kan man göra flera olika saker. Dels beror det lite på vilken åldersgrupp spelen riktar sig till, dels beroende på vad spelen handlar om. Det spelen har gemensamt är att man oftast behöver ta hand om sin häst på olika sätt. Man kan ta ridturer, kanske tävla i olika tävlingar och ta del av spännande äventyr. Kanske kan man också välja utrustning till sin häst och sin karaktär för att få olika fördelar i spelet. I några spel kan man inreda sitt eget stall och placera ut sina favorithästar som man vill.