Datorspel med hästar

Spel till bilresorna

En lång bilresa blir rätt tråkig för passagerarna, framförallt barnen, och på ett så trångt utrymme kan det vara svårt att hitta på något att göra. Bilradion räcker inte alltid hela vägen som underhållning, och många blir åksjuka av att titta ner i en bok. Då är spel ett bra alternativ.

Välj rätt spel till bilen

Analoga spel, det vill säga icke-elektroniska spel såsom brädspel och kortspel, passar bäst som bilspel. Spel på mobilen, surfplattan eller en handhållen spelkontroll drar lätt slut på batteriet innan resan är över, och dessa sorters spel har ofta höga ljud som kan vara störande för de andra i bilen. Dessutom gör de ofta att spelaren tittar neråt på skärmen, vilket kan framkalla åksjuka. Ett bättre alternativ är att spara laddningen på apparaterna och istället ha med ett schysst analogt spel där alla passagerarna kan delta. Har du sedan laddat elbilen kvällen innan med Easee laddbox med smart laddning så är det upplagt för en grönare roadtrip som inte gör avtryck på elräkningen, då Easee laddar bilen när elpriset är som lägst.

Brädspel

Att spela brädspel i bilen är inte helt lätt, men med rätt attityd kan svårigheterna bli en del av det roliga. Dessvärre är brädspel ofta dyra, men har du en Easee laddbox lär du ha pengar över att spendera på underhållning. Det gäller att hitta ett spel med ett stadigt bräde och som inte är alltför stort. Det är också viktigt att eventuella spelpjäser är stadiga nog att inte välta vid svängar och inbromsningar, och att spelet inte innehåller en massa smådelar som kan försvinna i bilen. Ett spel som Cluedo är alltså uteslutet, medan Kalaha med sina gropiga spelplan kan fungera så länge spelkulorna hanteras noggrant. Är baksätet fullt kan alla hjälpas åt att balanserna spelbrädet över knäna.

Betydligt enklare blir det med särskilda spel som är gjorda för att tas med på resan. De är mindre i storlek och innehåller inte lika många delar som kan tappas bort. Ett riktigt bra alternativ är spelset med magnetiska spelplaner. Dessa innehåller ofta flera sorters brädspel som schack, Fia med knuff med flera, och magneterna gör att du inte behöver oroa dig för att spelpjäserna ska försvinna.

Kortspel

En kortlek är lätt att ha med sig och plocka fram på bilresan. Det finns många olika kortspel att välja på, och faktum är att ingen omgång av samma spel är sig lik heller, då en kortlek kan vara blandad i fler individuella ordningar än antalet atomer på jorden. Otroligt men sant.

Frågespel

Frågespel i reseformat är bra att ha liggandes i bilen inför långresor. De kräver minimalt med plats och kan engagera hela resesällskapet. Även så kallade samtalskort kan vara trevliga.