Brädspel

Kortspel med vanliga kortlekar

Kortspel har funnits i alla tider, och en kortlek finns i de flesta hem. Det finns flera olika spel att välja mellan och här tar vi upp ett par av dem. Vi skriver också om hur man kan lära sig nya kortspel.

Poker

Spelet Poker är inte bara en typ av spel utan det finns flera pokervarianter. Spelen kan spelas både med fysiska kort och på datorn. Många spelsajter erbjuder poker helt gratis, men det finns även möjlighet att spela om pengar på pokersajter.

Finns i sjön

Finns i sjön är ett kortspel som även lämpar sig för barn. Man blandar kortleken och delar ut sex kort till varje spelare. Resten av korten läggs i en stor hög på bordet. Sedan frågar man runt i tur och ordning om kort. Målet är att få tag i fyra av varje kort, alltså fyra femmor, fyra kungar, fyra Ess och så vidare. Om en spelare inte har kortet man frågar efter säger denne ”finns i sjön”. Då får man plocka upp ett kort från högen. Får man upp en variant av det kort man frågat efter, får man fråga igen.

Lära sig nya kortspel

Att lära sig nya kortspel är inte alltid så enkelt. Det finns bra böcker samt flera sajter online där man kan lära sig spelen. Ett annat tips är också att vara med och spela tillsammans med andra. Då kan man ta tillfället i akt att faktiskt lära sig nya spel samtidigt som man njuter av sällskapet.